Αποκάλυψη-σοκ Λουτσέσκου για σοβαρό τραυματισμό του Τσιγγάρα – "Δουλεύουμε πάνω σε δύο μεταγραφές"


Αποκάλυψη-σοκ Λουτσέσκου για σοβαρό τραυματισμό του Τσιγγάρα – “Δουλεύουμε πάνω σε δύο μεταγραφές”



Ο Ρουμάνος τεχνικός ανέλυσε τα στοιχεία που έφεραν την πρόκριση επί της Χάιντουκ, αλλά και το τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του στη συνέχεια.

ΠΑΟΚ: Στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση επί της Χάιντουκ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλυσε τις μεταγραφικές εξελίξεις, ενώ τόνισε πως ο τραυματισμός του Τσιγγάρα είναι πιθανότατα σοβαρός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την ανάλυση των δυο ημιχρόνων με δυο εντελώς διαφορετικές εικόνες και το ξέσπασμα της ομάδας στο τέλος: «Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι είχαμε δυο πολύ δύσκολες εβδομάδες γιατί είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο μπροστά μας. Μπορεί να μην το γνωρίζει ο κόσμος αλλά η Χάιντουκ ήταν μια περίπλοκη ομάδα με ποιότητα και έκανε την προετοιμασία μας δύσκολη. Θέλαμε την πρόκριση πολύ, το δείξαμε και την αξίζαμε. Αυτή η νίκη βασίστηκε κυρίως στην νοοτροπία μας σε αυτά τα δυο ματς. Διαχειριστήκαμε καλά τις δύσκολες στιγμές που βρήκαμε μπροστά μας και ήμασταν αυτοί που πρέπει πνευματικά. 

Νομίζω ότι το πρόβλημα μας στο πρώτο μέρος ήταν ότι δεν ήμασταν επιθετικοί, τόσο στην επίθεση, όσο στο κέντρο και στην άμυνα. Ήμασταν αγχωμένοι και αυτό το άγχος έφερε την έλλειψη επιθετικότητας. Αντιμετωπίσαμε το άγχος μας για αυτή την πρόκριση και τα καταφέραμε. Έδωσε αυτό το άγχος το δικαίωμα να φορτώσει την περιοχή και να δημιουργήσει καταστάσεις, ελέγχοντας την κατοχή αλλά ανταποκριθήκαμε καλά. 

Στο δεύτερο μέρος κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε εξαρχής. Δείξαμε κομμάτια της ταυτότητας που έχουμε ως ομάδα. Πιέσαμε ψηλότερα, ήμασταν πιο aggressive στα μαρκαρίσματα και από εκεί άρχισε η αλλαγή εικόνας. Πετύχαμε δυο γκολ, δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Αυτή η πίεση αφαίρεσε από την Χάιντουκ την δυνατότητα να μπορεί να φτιάξει φάσεις και ήμασταν αποτελεσματικοί στις μεταβάσεις.

Σε αυτά τα παιχνίδια άλλη μια φορά αποδείχτηκε, ότι πρέπει να παίρνεις ότι μπορείς με στόχο το επόμενο ζευγάρι, για τον απώτερο στόχο που υπάρχει για εμάς. Τόσο κόντρα στην Μπειτάρ, όσο και στην Χάιντουκ η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις δύσκολες στιγμές. Οι παίκτες είχαν απαντήσεις σε αυτά τα τέσσερα ματς, ήξεραν να πάρουν πως να πάρουν αυτό που πρέπει. Οι λεπτομέρειες που έκριναν το ζευγάρι ήταν μαζί μας, ήμασταν αυτοί που πρέπει και για αυτό ήταν και η τύχη μαζί μας». 

  "Πόλεμο" σε Αταμάν η Euroleague

Για το δεύτερο μηδέν στην άμυνα στα παιχνίδια με την Χάιντουκ και το αν ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας: «Θα έπρεπε να συμβεί αυτό. Πρέπει να μας ανεβάζουν την ψυχολογία αυτά τα παιχνίδια και η ψυχολογία πρέπει να ανέβει τόσο με το μηδέν στην άμυνα και με την πρόκριση. Εδώ πρέπει να επισημαίνω τις εμφανίσεις του Κοτάρσκι. Και στα τέσσερα ματς ήταν εξαιρετικός. Έκανε κάποια λάθη με την μπάλα, αλλά ήταν εντυπωσιακός στην διαχείριση των καταστάσεων και στις επεμβάσεις. Έδειξε προσωπικότητα, ποιότητα και ήταν φοβερή η συνολική του παρουσία». 

Για τη διαχείριση του πρώτου αγώνα στο Σπλιτ και το αν είχε στο μυαλό του την ρεβάνς: «Υπάρχουν στιγμές στα παιχνίδια μας, που πρέπει να πάρουμε πλεονέκτημα από κάθε κατάσταση. Πρέπει να καταλαβαίνουμε πως προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι και στην νοοτροπία μας. Να δείχνουμε θέληση για την νίκη, να έχουμε υπομονή. Στο Σπλιτ έπρεπε να σκεφτούμε ότι ήταν κάποιοι παίκτες που δεν ήταν απολύτως έτοιμοι με μικρά προβλήματα τραυματισμών, είχαμε νέους παίκτες μαζί και δεν μπορούσαμε να τους βάλουμε να παίξουν όσο θέλαμε. Είχαμε συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μας. Θα ήθελα πολύ να σας πω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι πάντα μια πολεμική μηχανή, αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό. 

Λίγο πολύ αυτό συνέβη και στο δεύτερο ματς, είχαμε παίκτες που δεν ήταν 100% έτοιμοι. Είχαμε παίκτες στο γήπεδο με ποιότητα, με εμπειρία και με αυτοπεποίθηση. Δεν μπορέσαμε λόγω προβλημάτων να έχουμε μια εντελώς έτοιμη ομάδα. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας λέγαμε ότι η πρόκριση θα κριθεί προς το τέλος του αγώνα και έτσι έγινε». 

Για το δύσκολο καλοκαίρι που περνάει ο ΠΑΟΚ με τις δύσκολες κληρώσεις, τις καθυστερήσεις στις μεταγραφές, το πόσο ανακουφισμένος νιώθει μετά την πρόκριση και το σχόλιο του για την εικόνα του Τσιγγάρα: «Δεν ξέρω τι να απαντήσω, αλλά σίγουρα δεν ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για εμάς. Πολύ πίεση, πολύ άγχος, πολλές σκέψεις για εμάς σε όλους του τομείς. Υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις στις μεταγραφές. Αυτή η πρόκριση δεν με ανακουφίζει, με ικανοποιεί πολύ όμως. Έχουμε ματς την Κυριακή για το πρωτάθλημα και την Πέμπτη παίζουμε το πρώτο ματς για τα πλέι οφ. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα τραυματισμών, όπως αυτό του Φιλίπε, έχει και ο Τσιγγάρας ένα πρόβλημα και ίσως να έχει ένα σπασμένο πλευρό, πιθανόν να είναι σοβαρό. Ελπίζω να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα για τα επόμενα παιχνίδια. 

  Τέλειωσε τη φημολογία για Κέντρικ Ναν ο Παναθηναϊκός (Vid)

Ο Τσιγγάρας έχει δείξει ένα πιο ώριμο πρόσωπο στα παιχνίδια μέχρι τώρα, δείχνει να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Πριν πάει στην Γαλλία είχε μια καλή σεζόν, στον δανεισμό του βελτιώθηκε και γύρισε καλύτερος. Με ικανοποιεί η συνεισφορά του και περιμένω από αυτόν να σκοράρει ένα γκολ. Είναι ένας χαφ που φτάνει σε θέσεις για γκολ και περιμένω να σκοράρει». 

Για την έναρξη της σεζόν με ένα όχι γεμάτο ρόστερ και ποια είναι η γνώμη του για την συνέχεια: «Όπως είπα και πριν οι σκέψεις μου είναι για το επόμενο παιχνίδι. Αυτό το καλοκαίρι ξεκινήσαμε με μια διαφορετική ψυχολογία και στόχο έχουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από το κάθε παιχνίδι. Είμαι τελείως διαφορετικός σε σχέση με πέρσι, είμαι πιο αποφασισμένος από πέρσι. Θέλω να εκμεταλλευόμαστε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Δεν θα προχωρήσω την σκέψη μου περισσότερο, γιατί έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Η σκέψη μας είναι στο σήμερα και στο επόμενο ματς που είναι αυτό με τον Αστέρα. Πρέπει να είμαστε με ψυχολογία, αποφασισμένοι. Το μυαλό μας είναι μόνο στον Αστέρα».

Για το ρόστερ και τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν: «Δεν γνωρίζω για παίκτες που υπάρχει περίπτωση να φύγουν. Με την ομάδα δουλεύουμε όλοι μαζί για να έρθουν δυο παίκτες να καλύψουν ανάγκες της ομάδας. Παίκτες με προσωπικότητα, με ποιότητα που θα μας δώσουν λύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξτρέμ και χαφάρα φέρνει η πρόκριση σε ΠΑΟΚ – Εντολή Σαββίδη μετά την Χάιντουκ – Βόμβα με Λιβάγια!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: