Κλείνουν οι πρώτες συμφωνίες στον Ολυμπιακό – Υπογράφουν Έλληνας άσος και εξτρέμ – Ανατροπή με Ντόη


Κλείνουν οι πρώτες συμφωνίες στον Ολυμπιακό – Υπογράφουν Έλληνας άσος και εξτρέμ – Ανατροπή με Ντόη



Δεν χάνουν καθόλου χρόνο στο Λιμάνι, τρέχει ο σχεδιασμός. Εκτός από μεταγραφές και αποχωρήσεις, οι Πειραιώτες θέλουν άμεσα να κλείσουν και κάποιες ανανεώσεις παικτών. Το ερυθρόλευκο ρόστερ έχει πολλούς παίκτες και χρειάζεται προσοχή να μην… καούν όσοι αξίζουν. Η νέα σεζόν μόλις ξεκίνησε!



Η ήττα από την ΑΕΚ υποχρεώνει πλέον τον Ολυμπιακό να τρέξει από τώρα τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, καθώς πλέον χάθηκαν οι σημαντικότεροι στόχοι, έμεινε μόνο η μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών πλησιάζει.

Πέραν των αρκετών μεταγραφών που αναμένεται να γίνουν, σημαντικό κομμάτι στον σχεδιασμό είναι να κλείσουν οι εκκρεμότητες με παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ.

Πρώτα από όλα, οι Πειραιώτες θέλουν να κρατήσουν στην ομάδα τον Σεντρίκ Μπακαμπού, που με τα 15 φετινά του γκολ στο Πρωτάθλημα έχει δώσει πολλές λύσεις. Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν, αλλά εν συνεχεία εξελίχθηκε στο αδιαφιλονίκητο “Νο.1” στην επίθεση, “στέλνοντας” τον Ελ Αραμπί στον πάγκο. Ο Κονγκολέζος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, που λήγει το φετινό καλοκαίρι. Από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού προκύπτει πως θα του γίνει πρόταση για ανανέωση έως το 2025 με αυξημένες αποδοχές.

Προτεραιότητα στο Λιμάνι θεωρείται επίσης το ζήτημα του Σέρτζι Κανός, καθώς ο Ισπανός εξτρέμ παίζει στην Ελλάδα ως δανεικός από τη Μπρέντφορντ και αναζητείται η φόρμουλα ώστε ο Ολυμπιακός να τον κρατήσει, είτε ως δανεικό είτε με μεταγραφή. Το συμβόλαιό του με την αγγλική ομάδα ολοκληρώνεται προσεχές καλοκαίρι, όμως το στοιχείο που περιπλέκει τα πράγματα είναι η ύπαρξη οψιόν που δίνει το δικαίωμα στους ιθύνοντες της Μπρέντφορντ να ανανεώσουν τη συνεργασία με τον παίκτη αυτόματα. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν η οψιόν θα ενεργοποιηθεί, ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι οφείλουν να  είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

  Τουρνουά με ομάδες απ’όλη την Ελλάδα διοργανώνει η ΑΕΚ
 


Σε αντίθεση με τον Κανός, ο έτερος εξτρέμ που αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο βρίσκεται στον “αέρα”. Ο λόγος φυσικά για τον Ζούμερ Μπουτούτσι, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίο που έπαιξε ελάχιστα επί Μίτσελ και δεν υπολογίζεται ούτε από τον Ανιγκό, παρά το γεγονός ότι ο Γάλλος δεν δίστασε να επαναφέρει στις βασικές επιλογές για την ενδεκάδα άλλους παίκτες, όπως ο Σισέ και ο Βαλμπουενά. Ο Μπουτούτσι θα κριθεί από το νέο προπονητή στην καλοκαιρινή προετοιμασία, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κόνιασπορ παρακολουθεί την περίπτωσή του, προσδοκώντας να τον αποκτήσει ξανά, έστω και με τη μορφή δανεισμού.

Σειρά για ανανεώσεις-επεκτάσεις αναμένεται να πάρουν και τρεις Έλληνες παίκτες, που ο σύλλογος επιθυμεί να διατηρήσει στο ρόστερ. Η υπόθεση του Ανδρέα Ντόη έχει τραβήξει για μεγάλο χρονικό διάστημα και πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να κλείσει άμεσα το ζήτημα με τον ταλαντούχο αμυντικό. Το συμβόλαιό του έχει ισχύ μέχρι το 2025, όμως οι Πειραιώτες θέλουν να το αναπροσαρμόσουν, προτείνοντας νέα συμφωνία με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια και αύξηση απολαβών για το νεαρό άσο.

Πρόταση για επέκταση θα γίνει στον Γιώργο Μασούρα ώστε οι Ερυθρόλευκοι να διασφαλίσουν από τώρα ότι… θα έχουν από τώρα το κεφάλι τους ήσυχο, αφού η παρούσα συμφωνία τους με τον διεθνή άσο εκπνέει το καλοκαίρι του 2024. Τέλος, φέρεται να είναι ειλημμένη απόφαση η ανανέωση του συμβολαίου του Θανάση Ανδρούτσου, που ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι.

  "Αλέφαντος ο Αταμάν - Ευρωλίγκα με 30αρες ο Παναθηναϊκός"

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη “θυσία” ο… Survivor Φορτούνης – Άλλαξε στο Λιμάνι ο Πασχαλάκης – Οτσόα αντί Στάνκοβιτς στην ΑΕΚ!

   


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: