Με 2 κινήσεις ο Αλμέιδα στέλνει την ΑΕΚ στα αστέρια – Τι έγινε στα αποδυτήρια – Απαράδεκτο λάθος στον πάγκο!


Με 2 κινήσεις ο Αλμέιδα στέλνει την ΑΕΚ στα αστέρια – Τι έγινε στα αποδυτήρια – Απαράδεκτο λάθος στον πάγκο!



Πώς ο Αργεντινός “τέλειωσε” την πρόκριση και το μεγάλο λάθος. Η Ένωση με συγκλονιστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο… ισοπέδωσε τους Κροάτες και ουσιαστικά από σήμερα κιόλας σκέφτεται την Αντβέρπ και την τελική μάχη για την επιστροφή της στο Champions League. Πώς άλλαξε η εικόνα στο ημίχρονο και τι δεν πρέπει να ξαναγίνει…

Η ΑΕΚ επηρεασμένη προφανώς από τη μεγάλη αγωνιστική αποχή και φυσικά από τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, μπήκε επηρεασμένη και αγνώριστη στο γήπεδο, με συνέπεια να παρακολουθήσουμε δύο διαφορετικές ομάδες σε κάθε ημίχρονο και το τελικό 1-2 να μοιάζει… λίγο!

Στο πρώτο 45λεπτο η Ντιναμό επιβεβαίωσε ότι είναι μία σοβαρή και ποιοτική ομάδα, η οποία χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ελάχιστα λάθη στην άμυνα. Η Ένωση ωστόσο δεν ήταν συγκεντρωμένη, ενώ αμυντικά βρισκόταν ξεκάθαρα έναν βαθμό… πίσω από τους Κροάτες. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν τεράστιο πρόβλημα από δεξιά με τον Σιντιμπέ, ενώ και το δίδυμο των στόπερ έδειχνε να υποφέρει.

Ωστόσο, η επιλογή του Ματίας Αλμέιδα να ξεκινήσιε βασικό κάτω από τα γκολπόστ των Τσίτσαν Στάνκοβιτς τον δικαίωσε απόλυτα, καθώς όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών με εντυπωσιακές αποκρούσεις. Το μόνο που δεν μπόρεσε ήταν να διώξει το απευθείας φάουλ του Μπουλάτ στο 39ο λεπτό, για το οποίο όμως δεν φέρει καμία ευθύνη.

Αντίθετα, ευθύνη και μάλιστα ΤΕΡΑΣΤΙΑ φέρει ο πάγκος της Ένωσης, καθώς τρία λεπτά νωρίτερα έχει προηγηθεί η κόκκινη κάρτα στον γυμναστή της ΑΕΚ, Γκίντο Μπονίνι, που διαμαρτυρήθηκε για φάουλ που δεν δόθηκε στον Λιβάι περιμετρικά της περιοχής της Ντινάμο. Οι φωνές και η αναστάτωση που υπήρξε για μία φάση που… δεν άξιζε, «χάλασε το μυαλό» της ομάδας και σε αυτό το επίπεδο, δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη.

  Προπονητής της χρονιάς στο BCL ο Σπανούλης
 

Η ΑΕΚ λοιπόν μπήκε στα αποδυτήρια με το 1-0 στην πλάτη της και με μία σχεδόν προβληματική εικόνα, αν και όποτε προσπάθησε να φύγει στην κόντρα, θύμισε την ομάδα που… θαύμασε πέρυσι όλη η Ελλάδα. Αυτό προφανώς εξήγησε και στους παίκτες του ο Αλμέιδα μόλις τους συνάντηση στην ανάπαυλα. Ότι είναι καλύτεροι και ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Έτσι λοιπόν, η ομάδα που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου 45λεπτου.

Η Ένωση μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο και από τα πρώτα λεπτά έστειλε μήνυμα στους Κροάτες που ούτε κατάλαβαν τι συνέβαινε ούτε μπορούσαν να αντιδράσουν. Ήταν φανερό πως όσο κυλούσε ο χρόνος, η ελληνική ομάδα ανέβασε στροφές και οι γηπεδούχοι ξεφούσκωναν. Έτσι ήρθε το 1-1, το 1-2 και λίγο έλειψε στα τελευταία λεπτά να γραφτεί το 1-3, 1-4!

Η μεταμόρφωση προφανώς δεν ήταν… μαγική. Ήταν πρώτα ψυχολογική λόγω του Αλμέιδα και όσων ειπώθηκαν στα αποδυτήρια και δευτερευόντως αγωνιστική. Ο Αργεντινός διάβασε τους Κροάτες και με τις αλλαγές του τους… καθάρισε. Στο 55’ πέρασε τον Άμραμπατ που ήταν πολύ απειλητικός και τουλάχιστον δύο επίπεδα πάνω από τον κάκιστο Ελίασον, στο 67’ ο Γαλανόπουλος πήρε το κέντρο και στο 83’ η είσοδος των Πισάρο και Αραούχο έδωσαν την έξτρα ώθηση για το διπλό πρόκρισης.

Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων και ασχέτως του 1-2, η ΑΕΚ για να αποκλειστεί στη Φιλαδέλφεια από τη Ντιναμό θα πρέπει να μη μπει στο γήπεδο!

  Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Το challenge του Μπαρτζώκα (Vid)

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με χειρονομία στην εξέδρα των BBB πανηγύρισε ο Γαλανόπουλος το γκολ της ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 
 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: